Biotage

www.biotage.com

portfolio1 portfolio3 portfolio4 portfolio5

SPE

Biotage (korábban: IST) szilárd-fázisú extrakciós patronok

View Page

SKC

Személyi mintavevők, szorbens csövek, kalibrátorok

View Page

Filterek

Redős szűrők, membrán szűrők

View Page

GC, HPLC

MEGA és Alltech GC kolonnák, ACE ..... Zorbax HPLC kolonnák

View Page

themed object
get in touch

Szilárd-fázisú extrakció

A Biotage valamennyi nagy tisztaságú SPE szorbensét reprodukálható módon állítja elő - a sarzsok közötti különbség csekély, egy kidolgozott módszer később is tökéletesen ismételhető. A szemcseméret eloszlása igen szűk, ezáltal a kolonna ellenállása kicsi, az átfolyási sebesség nagy és egyenletes.

A külön vásárolható alkatrészek - oszlopok, fritek, csapok, stb. - szintén nagy tisztaságú anyagokból készültek.

A környezetvédelmi-, gyógyszer- és élelmiszer-analitikai ill. bűnügyi-technikai alkalmazások PDF formátumban állnak az érdeklődők rendelkezésére.

SPE a bioanalitikában

A különböző technikákat (lsd. baloldali összefoglaló) a növekvő szelektivitás sorrendjében ismertetjük.

Nem szelektív, de a proteinek 90 százalékának kicsapására alkalmas módszer a Protein Precipitation (PPT+). A legújabb "solvent-first" módszerrel hatékonyan és kevés lépésben jutunk tiszta, LC/MS mérésre alkalmas szűrlethez. A PLD+ (PhosphoLipid Depletion) technika is hasonló, a foszfolipidek eltávolításának hatékonysága meghaladja a 99%-ot!
A diatómaföld felületén végrehajtott folyadék-folyadék extrakció szintén gyors, egyszerű, és a kellően megválasztott oldószerrel kis mértékben szelektív (
Supported L/L Extraction vagy SLE). Ez a termék az elmúlt évek bestseller-e!

A leggyakrabban alkalmazott fordított fázisú (ISOLUTE RP) szorbensekkel hatékony és szelektív izolálás érhető el. Módszerfejlesztés során célszerű három "non-endcapped" (C2, C8 és C18) szorbenst is tesztelni. A mérendő komponensek ismeretében - a megfelelő pH kiválasztásával - a savas és bázikus anyagok szelektíven és nagy hatékonysággal extrahálhatók.

Az EVOLUTE ABN polimer-alapú szorbens egy egyszerű, generikus módszer révén nagy hatékonysággal izolálja a savas, bázikus és semleges karakterű gyógyszereket a különböző biológiai mintákból (szérum, vizelet). Az Evolute CX polimer-alapú mixed-mode szorbens a bázikus vegyületek hatékony extrakciójára alkalmas. Mindkét szorbenst elsősorban LC-MS detektáláshoz optimalizálták.
Az un. 
mixed-mode szorbensekkel szelektíven izolálhatunk savas vagy bázikus anyagokat, kvaterner aminokat és polibázisokat, az extraktum rendkívül tiszta.

Élelmiszeranalitikai alkalmazások

Az SPE számtalan új (pl. MSPD, MIP) technikájának élelmiszeranalitikai alkalmazását a XXXVI. Kromatográfiás Továbbképző Tanfolyamon (2005. január 26-28., Szeged, Gabonatermesztési Kutató Kht.) mutattuk be.
>>>>>>> 
Előadás anyaga (pdf 419kb)

>>>>>>> Szórólap (handout 4x formátum) (pdf 346kb)

Flash kromatográfia

Az egyre nagyobb számban szintetizált szerves vegyületek gyors, hatékony és olcsó tisztítási technikája a flash kromatográfia. Az eldobható, nagy tisztaságú polipropilén oszlopokba töltött kolonnák az alábbi kiszerelésekben kaphatók: 2-150g / 15-150mL ISOLUTE FLASH Silica, C18, NH2 és SCX-2.

Gyanták (folyadék-fázisú szintézisekhez)

A szintézisek melléktermékei és a reagens-felesleg a speciális funkcionalitású polimer gyantákhoz kötődnek, amely lehetővé teszi egyszerű szűréssel történő eltávolításukat (Resins/Metal Scavengers).

 

slide up button